Lady Gaga i maj!

2010-03-31 - 21:41:54


Nu är flygresan bokad, konsertbiljetterna är fixade, jag och Carolin ska gå på Lady Gaga i Stockholm den 8 maj! Kommer bli en grym föreställning och en underbar helg i storstaden. Äntligen får jag se hur Carro har det i sin lilla lya, en weekend i huvudstaden med en av de bästa kan inte bli annat än succé. Jag längtar redan!


Att svetsa för första gången.

2010-03-27 - 09:26:46


Igår svetsade jag för första gången i mitt liv! Vi for till Tommys firma där han skulle visa mig lite hur det går till. Trodde inte jag skulle våga i början för jag tyckte det såg farligt ut, men när Tommy förklarade lite mer ingående så verkade det inte så svårt i alla fall. Fick testa några gånger och kan säga att jag helt klart fick mersmak, jag vill svetsa igen! Anledningen till att vi for dit var för att jag överväger att gå en svetsutbildning. Något för mig helt främmande men samtidigt känner jag för att testa på något nytt. Otippat kanske, men lockande!

Lördagen för övrigt kommer spenderas på mitt gamla jobb. Lite extra i kassan skadar aldrig när man är arbetslös, eller "arbetssökande" som det så fint heter. Trevlig helg!



Vårnytt i garderoben.

2010-03-25 - 08:55:35


Det här väntar jag mig hem i brevlådan idag. :)



17 snart 21.

2010-03-24 - 16:16:49


Gick förbi affären efter gymmet idag för att handla och när jag kommer fram till kassan ber hon om legitimation. En något förvirrad jag tar upp körkortet och börjar fundera vad jag köpt, innan jag kommer på att det var ålderskontroll för Red bull. 18-års åldersgräns. Jag blev i alla fall lite smickrad eftersom jag fyller 21 i år och redan börjat få lite åldersnoja. Alltså kan jag andas ut nu, jag ser fortfarande ung ut!



Jobblös och dyr parkeringsböter.

2010-03-24 - 08:09:20

NU börjar jag bli less på att gå runt hela dagarna och vara arbetslös. NU vill jag hitta ett jobb! Har sökt diverse sommarjobb, sådana som jag verkligen hade kunnat tänka mig.. Men hur som helst så är det först närmare sommaren man får reda på om man får nån av dem eller inte, en lång väntan. Vad ska jag underhålla mig med under tiden? Och tänk om jag inte får nåt jobb till sommaren, vad gör jag då? En jobblös sommar, det har jag inte haft sen jag slutade grundskolan...

Hur som helst så har min stämpling kommit igång nu i alla fall, och jag är väldigt tacksam över det eftersom jag igår fick en parkeringsbot på 1000 spänn för felparkering, fattar inte att det kan vara så dyrt! Hade lust att ringa och klaga för det finns ju inga parkeringsplatser om man inte har motorvärmarplats där vi bor, och de få som finns är överskottade! Snacka om att jag var frustrerad igår. Men oavsett om jag ringer och klagar eller inte så har jag fortfarande stått på fel sida enligt datumparkeringen, suck.

Okej, jag ska sluta mitt beklagande nu. Solen lyser utanför och det är vårväder. Det om något får en på bättre humör!


Me & you.

2010-03-23 - 08:43:28

I söndags firade jag och Tommy 6 månader tillsammans
Vi gick på bion Snabba cash som var riktigt bra, tror jag ska ta och läsa boken också.

Idag ska jag på gymmet och sen på Arbetsförmedlingen. Ska höra mig för om den där utbildningen jag sökt till, men har på känn att jag inte blivit antagen. Trist i så fall, jag hade verkligen hoppats på att komma in. Nåja, we'll see. Nu ska jag i alla fall bege mig till systeryster för att kopiera lite papper.



Nybakt bröd, kom och smaka!

2010-03-19 - 14:38:36


Idag har jag bakat bröd. Det tog sin lilla tid eftersom jag bakade dubbel sats, trots det försvinner bröden ganska fort efter att jag bakat. Men jag tror det är ett tecken på att Tommy tycker om dem iaf! Härnäst ska jag börja med att laga en krämig köttfärssås till älsklingen kommer hem och ikväll blir det nog att umgås med systeryster!


Housewife.

2010-03-18 - 12:09:19


Har redan hunnit med att städa, rengöra toan, diska och tvätta idag. Känner mig lite som en hemmafru!

Så eftersom de flesta sysslorna redan är bortgjorda tänkte jag tillbringa resten av dagen till lite roligare saker. Jag tänkte faktiskt hänga med syrran och simma lite senare, och det kan jag säga var länge sen sist!  Ska försöka få med henne att sola på samma gång så man känner sig lite vårfin.

Men först av allt blir det en sväng förbi mor och far och hälsa på!



Vårigt.

2010-03-16 - 07:42:41

När man hör fågelkvitter på morgonen är det helt klart ett tecken på vår! Solen har börjat värma och graderna är mildare nu. Till helgen är det Gällivaremarknad och då brukar det aldrig va fel att fa ut och roa sig. Jag längtar till helgen!

Idag ska jag jobba, men ett kort skift. Får nog sluta redan vid halv ett. Sedan blir det stan och en fika med Julia. Tror även att jag ska ta och hälsa på min kära mormor i eftermiddag, en fia med knuff är aldrig fel!



Dagens låt - Baby.

2010-03-15 - 08:06:52


Baby med Justin Bieber feat. Ludacris


Åh, jag har blivit kär i den här låten! Killen som sjunger, Justin Bieber är bara 16 år, vilken naturbegåvning! Man kan inte bli annat än kär. Tommy är förövrigt redan less på att jag går runt och sjunger "Baby, baby, baby, oh" ;)



Stugmys i byn.

2010-03-14 - 19:57:42


Helgen har jag och Tommy spenderat i Käymäjärvi. Har varit underbara soliga dagar, en välbehövlig paus från stan där vi kunnat varva ner och bara vara. Vi har varit ute med skoter, grillat, badat bastu, åkt längdskidor, stött på en död älg(!), spelat spel och haft det mysigt!

När vi anlände till stan bar det hem för att slänga i sig lite lunch innan det var dags för brädåkning på Dundret.
Lyckad helg!



Hej hå, hej hå..

2010-03-10 - 07:52:16

Dagens "to do list" är faktiskt att jobba. Ett förmiddagsskift på mitt gamla jobb, det är en hel månad sen jag jobbade sist! Tiden går fort. Men jag har faktiskt lite jobb på g, vill dock inte nämna vad det är eftersom jag inte vet om jag får det eller inte. Men jag håller tummarna!

I måndags fick jag hem Stora boken om styrketräning. Har bara hunnit bläddra i den hittills men kan lova att det höjde träningsmotivationen direkt!
 




Blonde rockchick.

2010-03-09 - 08:42:19


Igår var jag hos frissan och klippte mig. Var sugen på en riktigt rockig frisyr och så blev det, så här kort har jag inte haft på länge men jag är supernöjd! Rådfrågade min frisör om att eventuellt färga mörkt hår till hösten. Men hon avrådde mig från att göra det eftersom jag då inte kan bli blond igen, iaf inte på väldigt länge, då skulle mitt hår gå av! Så eftersom jag trivs allra bäst som blondin så kommer jag nog förbi det ett bra tag framöver.

Idag ska jag städa här i lägenheten, dammsuga och skura golvet. När Tommy slutar jobbet kanske vi ska ut och fota lite, är nämligen grymt sugen på att lära mig lite mer om hur man fotar med hans proffskamera. Ser ut att bli en riktigt trevlig tisdag med vårväder och solsken!



Dagens låt - Down.

2010-03-08 - 13:19:45


Down med Jay Sean feat. Lil Wayne.
Underbar låt, jag vill ut och dansa!



Botat baksmällan!

2010-03-07 - 18:05:58


Inget går upp mot söndagsshoppning när man är bakis! Har beställt nya snowboardskor från Burton och ett par baggyjeans från Skank. Baksmällan är som bortblåst ;)


Det blev lite shopping.

2010-03-03 - 15:48:47


Kunde inte låta bli att gå på stan och kika lite nu när jag äntligen har en inkomst igen. Hittade min drömskinnjacka som jag velat ha sen länge tillbaka, men då gick den på 1700 kr så det kändes inte värt det då. Men nu var den på rea, min storlek och allt och dessutom hade jag presentkort så jag betalade 100 spänn för den, snacka om lycka!

Sen var jag ju bara tvungen att köpa nya numret av Fitness Magazine och beställa Stora boken om styrketräning (som också var på rea). Okej jag erkänner, jag har svårt att låta bli att shoppa när jag väl har pengar... ;)



När man talar om trollen...

2010-03-03 - 08:09:19


Fem minuter efter att jag hade skrivit gårdagens inlägg gick jag in på Swedbank, och till min stora förvåning hade jag fått ersättning från Försäkringskassan. Blev hur glad som helst! Det behövdes verkligen eftersom jag nästan levt på minus den här månaden. Har dock lärt mig att inte sätta sprätt på allting direkt, nu känner jag mig snål. Men någonting ska jag minsann unna mig! Fortfarande inget från A-kassan men förhoppningsvis får jag börja stämpa där snart.

Dagens upplägg är först och främst gymmet med syrran, sedan måste jag knåpa ihop mitt personliga brev som ska färdigställas imorgon på Arbetsförmedlingen. Kanske jag skulle ta och få bort städningen idag också? Eller kanske baka? We'll see...




Lady Gaga till Sverige!

2010-03-02 - 10:14:05


Läste precis att Lady Gaga ska komma till Stockholm den 7 maj, åh vad jag hade velat gå! Tycker hon gör grymma låtar och det hade varit kul att se om hon är lika häftig live som hon är på skiva. Tål att funderas på det där, jag älskar ju konserter..

Nog om det, idag ska jag tillbringa dagen med världens bästa Carro som är på besök uppe i Norrland! Får se vad vi hittar på nu under förmiddagen, på eftermiddagen ska jag i alla fall hänga med henne när hon ska finjustera sin tatuering, spännande! Känner redan suget efter fler tatueringar, haha.

Från det enda till det andra så håller min kamera på att gå sönder. Den har döda pixlar på en stor yta och det är riktigt irriterande när man ska fota. Hade verkligen velat köpa en ny, såg att Expert hade en ny digitalkamera som hade 1 cm macro, kände genast begäret växa! Men den gick på närmare 3000 spänn och så vitt jag vet är jag fortfarande pank eftersom jag inte fått ett öre från A-kassan än.. It's just not fair.