Nyårsafton.

2009-12-31 - 18:32:19



Gott nytt år!!


3 månader ♥

2009-12-21 - 19:31:35

21 december, årets mörkaste dag idag.
Men inte bara det, för idag firar även jag och älsklingen 3 månader tillsammans ♥

Just nu sitter jag och väntar på att Anna och Carolin ska dyka upp i vår nystädade lägenhet. Tommy har farit iväg en sväng så jag får lite egen tid med mina gummor, tjejsnack lämpar sig nog bäst utan karlar, haha.

Imorgon bär det av till Käymäjärvi, kommer bli riktigt mysigt att umgås med Tommys familj, även om jag bara stannar där ett dygn. Sen bär det av hemåt igen för att fira jul hos mor och far med lilla släkten :)




4:e advent.

2009-12-20 - 08:27:20

Klockan är 08:20 och det är nästan svart ute. Inte konstigt att det är lättare att försova sig nu under vintern än på sommaren. Har precis ätit frukost och väntar på att Tommy ska vakna. Själv har jag sovit i närmare 11 timmar så det var mer än dags att stiga upp. Vi började kika på "Public Enemies" igår med Johnny Depp, och den verkade va rätt bra men förstår inte varför vissa filmer är så sega i början att man alltid somnar till dem?

Planerna för idag är i alla fall att umgås med mina pigor Anna och Carolin, nu när Carro kommit hem på jullov! Får se vad vi hittar på, kanske kokar ihop nån god middag eller bara surrar och har det bra.

4:e advent och 4 dagar kvar till jul, längtar..



Lucky one.

2009-12-18 - 08:24:44

Imorse var sista morgonen för i år som jag behövde kliva upp halv sex på morgonen. Ska bli så skönt med sovmorgon i fortsättningen! Anledningen till mina tidiga mornar är tidig frukost med älsklingen innan han åker/ jag kör honom till jobbet. Men nu är jag i alla fall hemma i huset och har förberett för dagens middag, grekiska kycklingspett med tzatziki! Första gången jag gör souvlaki på egen hand så får hoppas att det blir lyckat.

Hade planer på att fara på gymmet idag, men jag känner mig förkyld och så vitt jag vet är träning och förkylning ingen bra kombo. Antar att jag får vänta med gymmet till nästa vecka och satsa på någon promenad istället. Men blir nog en solning med syrran lite senare i alla fall, hihi.

Gårdagens dilemma har jag lagt på is ett tag, för att istället njuta av den härliga kvällen igår där det bjöds på utsökt mat med ett gott sällskap och en mysig stämning på slottet. Var verkligen en toppenkväll som inte kunde sluta bättre. Tack för en lyckad kväll!



A decision that hurts.

2009-12-17 - 16:59:28

Idag är det en vecka kvar till jul och jag längtar som ett litet barn. Julafton är nog den bästa dagen på året, julstämningen är så underbar. Dagen före ska det infinnas riktig julstämning med en mysig glöggkväll, och på juldagen blir det party med mina pinglor! Ser fram emot nästa vecka något enormt! Att få tillbringa lite mer tid med älsklingen den närmaste tiden kommer också bli underbart. ♥

Idag däremot är inte en lika fridfull dag. Har fattat ett viktigt beslut och det tar emot att inse vad som är bäst för mig själv och min hälsa. Just nu känner jag verkligen ångesten krypa i kroppen och jag vill inget hellre än att den här dagen ska vara över så jag får krypa ner och somna bredvid älsklingen ikväll.




It's cold around me.

2009-12-16 - 07:55:34


Nu börjar kylan bita i kinderna när man vistas utomhus, imorgon skulle det bli närmare -27 i Gällivare, brr! Håller dock tummarna för att det är något mildare ute idag eftersom jag lovat att hänga med Anna och dela ut Kometen (så länge som jag inte fryser sönder). 

Håller på att renbädda här hemma nu eftersom det blir att sova hemma några dagar under jul. Imorgon blir det att renbädda hos Tommy. Har inte så mycket andra planer för dagen än att hämta älsklingen från jobbet i eftermiddag och fara och handla. Sen så måste jag ju kika på "Bonde söker fru" ikväll, den får man ju bara inte missa!



Dagens lärdom: Elljusspåret.

2009-12-14 - 18:00:04


Ibland lever jag verkligen upp till min blonda hårfärg.

Syrran ringde mig precis och frågade om skidturen som jag skrev om för några dagar sedan. Hon ville att jag skulle stava namnet på skidspåret åt henne. "Eliusspåret" svarar jag och hon bara skrattar. Förstår inte förrän hon förklarar att det har samma namn i hela Sverige men stavas "Elljusspåret".

Snacka om att poletten föll ner och jag förstod innerbörden med namnet elljusspåret. Men är man blond så är man ;)



Good day monday.

2009-12-14 - 13:09:09

Måndag igen, ny start på veckan. Har tagit sovmorgon imorse och klivit upp halv åtta istället för halv sex när Tommy kliver upp. Somnade redan före tio igår och var så trött, trots att vi kollade en jättebra film som hette "The Blind Side" så lyckades jag somna till filmen.

Idag har jag varit på gymmet och nu sitter jag här i lägenheten efter att ha städat lite. Ska bege mig till huset på en timme ungefär och städa lite där hemma också. Tänkte egentligen åka på stan med syrran idag för att inhandla de sista julklapparna, men hon åkte på jobb så vi får ta det imorgon istället. Har kanske glömt att nämna att jag är sjukskriven till nyår, känns både trist och skönt. Nu vet jag att händerna får läka ifred och förhoppningsvis slipper jag framtida problem med händerna. Men jag börjar bli rastlös på dagarna, har redan varit borta från jobbet i över tre veckor. Nåja, jag ska inte klaga :)


Otursdag.

2009-12-10 - 20:49:27

Idag har inte varit min dag, en riktig otursdag med andra ord. Men har bara mig själv att skylla, otur och ouppmärksamhet rakt igenom. Liknande händelse som för nästan exakt ett år sedan. Menmen, jag lär väl mig till slut...

Imorgon ska jag och mamma bege oss ut i eliusspåret med skidorna. Var flera år sen jag åkte längdskidor sist, så det ska bli intressant att se hur det går! Sedan bär det av till mormor för lussekattsbakande. Funderar även om jag ska ta mig en sväng på gymmet på eftermiddagen? Får se hur formen är. Har iaf varit duktig och tränat tre dagar den här veckan, men nu börjar jag bli inställd på att bli vältränad igen! - Nyårslöfte 2010, indeed!




Pepparkaksbak!

2009-12-09 - 07:08:54







Bagarvecka.

2009-12-08 - 16:20:43




Julen närmar sig allt mer och julbaket blir aktuellt. Igår bakade jag matbröd med mamma min, blev riktigt gott! Sen kokade vi risgrynsgröt till middag. Hann även med en sväng på gymmet igår och så var jag förbi vårdcentralen och fick vaccination mot svininfluensan. Skönt att ha fått det avklarat till slut!

Ikväll blir det att baka pepparkakor med Anna, tror även Tommy kommer va med på ett hörn. Mums, pepparkaksdeg är bland det godaste som finns så får hoppas att inte alltför mycket deg slinker ner i magen... Som avslutning på julbakandet blir det lussekatter hos mormor på fredag. Lucia med lussebullar vill man ju inte missa!


I'll be there at the end of the day.

2009-12-05 - 16:26:59

Sitter i lägenheten nu och tar det lugnt, väntar på att älsklingen ska sluta jobbet om några timmar. Vi ska nämligen gå ut och äta och sen blir det filmkväll och mys! Har inte gjort någon större nytta idag, bar njutit av att ta det lugnt och koppla av.

Igår lagade vi tacomiddag och bjöd hit syrran och Dan, såklart följde söta Baloo med också. Blev en riktigt trevlig kväll. Har inte så mycket mer på hjärtat, trevlig helg!


Love is in the air.

2009-12-05 - 09:41:59



Två favoriter ♥


Full av förväntan.

2009-12-03 - 07:39:06


Det är december, en av de bästa månaderna på året enligt mig. Jag älskar den här tiden fram till jul och nyår, mysigare veckor finns nog inte! Jag ser fram emot lucia, julbak, julafton, juldagsfirande, nyårsafton och sist men inte minst tid med nära och kära.

Idag tror jag minsann att jag ska bege mig till gymmet och sen en solning på det. Känner mig blek när jag inte kunnat underhålla färgen på grund av min nya tatuering, men nu när jag fixat nyårsklänning så krävs det en liten bränna iaf! Övriga planer för dagen är oklara, nog för att städning ligger mig hack i häl. Förhoppningsvis ser jag till att det blir en effektiv torsdag.


Distant ship..

2009-12-01 - 08:17:34


Drömde att jag var i Luleå och skulle göra färdigt min tatuering. Men min tatuerare hade inte tid förrän senare och jag skulle ju med tåget hem, så vi blev tvungna att boka om tiden. Dessutom skulle det krävas två sittningar till istället för en. Hojj, tur att det bara var en dröm! Nu börjar jag längta efter att få gadda färdigt mitt skepp om ca 6 veckor. Förhoppningsvis kan Tommy hänga med denna gång, och då kanske vi övernattar där också. Hade varit mysigt!

Funderar på vad jag ska hitta på idag. Börjar bli lite rastlös av att vara sjukskriven och dessutom känner jag mig halvkrasslig så jag har inte velat ta mig till gymmet. Men kanske jag ändå skulle köra ett gympass idag? Hade varit riktigt skönt iaf! Nä, nu måste jag hitta på nånting. Annars somnar jag framför laptopen!